Vieringen

Tijdens een viering van de Sjoelplaats kun je een boodschap verwachten die relevant is voor jouw leven. Door middel van onder andere muziek, gedicht, video en een pakkende overdenking gaan we luisteren naar wat God tot jou te zeggen heeft.

De vieringen van de zomer en het najaar van 2023 staan in het teken van lessen die Jezus ons leert vanuit het evangelie van Matteüs. De laatste vieringen van 2023 staan in het teken van kerst en hebben het thema: Wonder boven Wonder.

Kom en laat je verrassen in het gezellige restaurant van Biej de Tant in Schinveld. 

 

Geloven met een open vizier    

Het woord ‘geloof’ kan bij verschillende mensen verschillende reacties oproepen. Voor de één is het ouderwets en voor de ander onmisbaar. Voor de één verwijst het naar het land van fabeltjes en voor de ander naar een werkelijkheid. Voor de één gaat het om het houden van een aantal regeltjes, voor de ander is het leven in vrijheid. Waar komen die verschillen vandaan? Wat is geloof eigenlijk? Toen Jezus op aarde leefde, kreeg Hij te maken met verschillende reacties van mensen op datgene wat Hij verkondigde en wat Hij deed. Deze reacties kunnen ons helpen om niet op een bekrompen manier te geloven, maar op een open en ontvankelijke wijze. Hoe dat in zijn werk gaat, hoor je op deze viering!

Deze viering vindt plaats op zondagochtend 24 september om 11.00 uur bij restaurant Biej de Tant (Jabeekerstraat12, Schinveld)

Als je verlangens niet uitkomen…     

Als je verwachtingen van het leven en van mensen niet uitkomen dan ben je teleurgesteld, soms zelfs diep teleurgesteld en slaat het een grote wond in je hart. Verbijsterd en ontdaan blijf je achter. En waar was God? Je hebt naar God geroepen en gesmeekt, maar kreeg geen antwoord. Dus dat heeft ook niet geholpen. Je (geloofs)leven wankelt op z’n fundamenten en je begrijpt het niet meer. Dat was het geval bij Johannes de Doper. Hij had gedaan wat God van hem vroeg en het resultaat was dat hij in de gevangenis terechtkwam. Wat een domper en het bracht heel wat vragen bij hem teweeg. Vragen waarin wij ons kunnen herkennen. Tijdens deze viering gaan we leren van Johannes de Doper en Jezus als teleurstellingen ons pad kruisen.

Deze viering vindt plaats op zondagochtend 15 oktober om 11.00 uur bij restaurant Biej de Tant (Jabeekerstraat 12, Schinveld). 

Van twijfel naar geloof – Wonder boven Wonder    

De avonden zijn weer langer, de kaarsen worden aangestoken en de winkels bereiden zich voor op de kersttijd; the most wonderfull time of the year. En inderdaad is datgene wat met en rondom Kerst gebeurd een groot wonder en dat gaan we bij deze vieringen van de Sjoelplaats ontdekken. We beginnen vandaag met een ouder echtpaar Zacharias en Elisabet die geen kinderen konden krijgen. Ze waren teleurgesteld, maar toen Zacharias hoorde dat ze een zoon zouden krijgen, namelijk Johannes de Doper, kon hij het niet geloven. Hierin kunnen we ons herkennen; ook voor ons kan het moeilijk zijn te geloven en kan twijfel de kop op steken. Hoe gaan we daarmee om? En wat kunnen we dan van Zacharias leren? Zo starten we onze zoektocht naar het wonderlijke kerstfeest.

Deze viering vindt plaats op zondagochtend 5 november om 11.00 uur bij restaurant Biej de Tant (Jabeekerstraat12, Schinveld)

Voor God is niets onmogelijk – Wonder boven Wonder     

Rondom de geboorte van Jezus gebeuren grote wonderen. De meest in het oog springende en de meest verbazingwekkende is de zwangerschap van Maria door de heilige Geest. Met ons verstand kunnen we daar niet bij en onze nuchterheid kan dat niet bevatten. Dan bevinden we ons in goed gezelschap want Maria begreep het ook niet. Ook zij heeft haar terechte vragen. Het antwoord dat zij krijgt is veelzeggend: ‘want voor God is niets onmogelijk’. Zo is dat. De geschiedenis bevestigt vervolgens die uitspraak; Maria werd zwanger door de heilige Geest. Maria is een prachtig voorbeeld van iemand die gelooft en de weg gaat die God van haar vraagt. Niet altijd makkelijk, maar met grote zegeningen. Kom naar deze viering en ontdek wat wij van Maria kunnen leren.

Deze viering vindt plaats op zondagochtend 26 november om 11.00 uur bij restaurant Biej de Tant (Jabeekerstraat 12, Schinveld). 

Kerstviering: Wonder boven Wonder

Kerstmis is de tijd om flink uit te pakken: het huis wordt uitbundig versierd, veel cadeaus worden gekocht en het lekkerste eten wordt op tafel neergezet. De één verheugt zich al weken op kerst, maar dat geldt niet voor iedereen. Kerst is ook een beladen woord met allerlei gevoelens en gedachten. Zo kan het zijn dat jij dit jaar kerst maar liever overslaat. Hoe jij je ook voelt en wat je situatie ook is, het wonder van kerst kan ook jouw hart verwarmen. Daarvoor is het nodig om voorbij je huidige situatie te kijken naar het ontstaan van het kerstfeest: Jezus die geboren werd in Bethlehem. En dát is een groot wonder. Jezus, God zelf, stapte onze wereld met al zijn uitdagingen binnen als een baby’tje in een kribbe. Deze komst van Jezus veranderde onze wereld door nieuwe hoop te brengen, vergeving, rust en liefde. Ook jij kunt dit ontvangen als jij je laat verwonderen door datgene wat op dat eerste kerstfeest is gebeurd. Dus kom alvast in de kerstsfeer bij deze gezellige viering van de Sjoelplaats! 

Deze Kerstviering vindt plaats op zondagavond 17 december om 19.30 uur bij restaurant Biej de Tant (Jabeekerstraat12, Schinveld)

De vieringen in de winter en het voorjaar van 2024 vinden

plaats op de volgende data: 

7 Januari

28 Januari

18 Februari

10 Maart

31 Maart 

21 April

12 Mei

2 Juni

23 Juni

De vieringen vinden plaats op zondagochtend om 11.00 uur bij Biej de Tant (Jabeekerstraat12, Schinveld) 

Naast de vieringen bij restaurant Biej de Tant in Schinveld vinden ook vieringen plaats in de Sjoelkelder in Brunssum. 

Voor meer informatie: vul het onderstaande contactformulier in

of bel: 06-10366763

Voor meer informatie of contact:

2 + 12 =