Vieringen

Tijdens een viering van de Sjoelplaats kun je een boodschap verwachten die relevant is voor je dagelijkse leven. Met behulp van onder andere muziek, gedicht, video en een pakkende overdenking gaan we luisteren naar wat God tot jou te zeggen heeft!

Kom en laat je verrassen in het gezellige restaurant van Biej de Tant in Schinveld (Jabeekerstraat 12). We beginnen om 11.00 uur en de volgende vieringen staan op het programma:


Samen sterk

De westerse wereld is een wereld waarin het individu centraal staat. Sommigen juichen de persoonlijke keuzevrijheid toe en anderen zijn bang dat de sociale samenhang steeds verder uit elkaar valt met alle negatieve gevolgen van dien: een toenemend egoïsme, het losraken van bindingen met andere mensen en een toename van eenzaamheid. Opvallend is dat in het christelijk geloof vaak sprake is van ‘samen’ en van ‘verbondenheid’; elkaar bemoedigen, helpen, ondersteunen in goede en slechte tijden. Paulus gebruikt het voorbeeld van een lichaam; iedereen heeft zijn eigen plek in de kerk en zo kunnen we elkaar tot een hand en voet zijn. En dat heeft positieve gevolgen: iedereen doet ertoe en samen staan we sterk bij alle uitdagingen die we tegenkomen in het leven. Tijdens deze viering wordt het beeld van Paulus verder uitgewerkt en gaan we ontdekken wat dit voor ons als individu en voor ons samen betekent. 

Deze viering vindt plaats op zondagochtend 10 maart om 11.00 uur bij Biej de Tant


Passiestond: Een wonderbaarlijk sterven

Tijdens deze Passiestond bekijken we het lijden van Jezus op het kruis van Golgotha vanuit Gods perspectief. Verschillende keren laat God van zich horen tijdens het sterven van Jezus. Midden op de dag wordt het donker, de grond beeft, de rotsen splijten open, het dikke gordijn van de tempel scheurt en alsof dat nog niet genoeg is: mensen die gestorven zijn komen tot leven. Wat gebeurt hier en wat heeft dit te betekenen? De antwoorden op deze vragen worden op een indrukwekkende manier uitgewerkt.

Deze Passiestond vindt plaats op donderdagavond 28 maart om 19:30 uur in de Sjoelkelder

Paasviering inclusief ontbijt: Een krokusje en het lege graf

Wat ziet het aan het einde van de winter mooi uit als de krokussen uit de grond schieten en de dorre bodem kleur geven door de witte, gele en paarse bloemen. Deze krokussen hebben een boodschap: de lente komt eraan! Dat is voor velen goed nieuws: de zonnestralen worden warmer en de dagen worden langer. Na een lange, natte en trieste winter kunnen we daar echt aan toe zijn! Dit kunnen we niet alleen in de natuur herkennen, maar ook in ons leven. Door sommige gebeurtenissen kunnen we het leven als somber, dor en doods ervaren. De kleur uit het leven is weg. Juist dan kan Pasen je nieuwe hoop en moed geven! Jezus heeft aan het kruis als geen ander ervaren hoe duister het leven kan zijn, maar uit het duister straalt nieuw licht: het graf is leeg! Jezus is verrezen! Het krokusje en het lege graf kondigen beiden een nieuwe periode aan die gekenmerkt wordt door: licht, kleur, warmte en nieuwe hoop. Dat leert Pasen ons en daarom is het reden voor een feest! 

Deze viering inclusief ontbijt vindt plaats op Eerste paasdag 31 maart om 10:30 uur bij restaurant Biej de Tant in Schinveld. Het ontbijt kost 17,50 per persoon. Het is nodig je voor 24 maart hier aan te melden en te betalen op rekeningnummer: NL45 INGB 0007 2818 73 t.n.v. Stichting de Sjoelplaats. Na betaling is de aanmelding definitief.

Voor vragen kun je bellen: 06-10366763


Gastspreker

Het thema is nog niet bekend, omdat de preek wordt verzorgd door een gastspreker. Verdere informatie volgt.

Deze viering vindt plaats op zondachtochtend 21 april om 11.00 uur bij Biej de Tant

Een woest aantrekkelijke kerk

De term ‘woest aantrekkelijk’ wordt gebruikt door de regering voor de uitkoopregeling die zij boeren aanbieden. Het is een aanbod dat ze bijna niet af kunnen slaan, zo geweldig en groots is het. Of dit daadwerkelijk voor de boeren zo is, bestaat verschil van mening. Maar, bestaat een woest aantrekkelijke kerk? Een kerk die een levend geloof kent, aantrekkelijk is en waarbij je wat mist als je niet gaat. Hoe ziet die kerk eruit en nog belangrijker: hoe word je zo’n kerk? Tijdens de viering gaan we op deze laatste vraag verder in door naar de allereerste kerk te kijken die groeide, bloeide, gerespecteerd werd en bijzonder aantrekkelijk was. En het mooie is: dit is niet alleen maar mogelijk in het verleden, maar ook vandaag! 

Deze viering vindt plaats op zondagochtend 12 mei om 11.00 uur bij Biej de Tant

De vieringen in het voorjaar en de zomer van 2024 vinden plaats op de volgende data:

  • 2 juni
  • 23 juni
  • 14 juli
  • 4 augustus

De vieringen vinden plaats op zondagochtend om 11.00 uur bij Biej de Tant (Jabeekerstraat12, Schinveld)


Sjoelkelder vieringen

Naast de vieringen bij restaurant Biej de Tant in Schinveld vinden ook (avondmaal)vieringen plaats in de Sjoelkelder in Brunssum.

Voor meer informatie vul het contactformulier in of bel: 06-10366763