Prayer time!

Screenshot

Deze Prayer-time vindt iedere eerste vrijdagmiddag van de maand plaats om 15.00 uur in de Sjoelkelder: 31 mei, 5 juli, 2 augustus, 6 september, 4 oktober, 1 november, 6 december, 3 januari, 7 februari, 7 maart en 4 april

Bidden is praten met God en God wil niets liever dan dat jij met jouw verhaal naar Hem toegaat. Hij wil graag horen wat je denkt en voelt, de zorgen die je hebt en datgene wat je diep van binnen bezighoudt, zowel vreugde als verdriet. Hij staat klaar om naar jou en mij te luisteren. De Bijbel zegt: “Jullie zullen mij aanroepen en tot mij bidden, en ik zal naar jullie luisteren.” (Jeremia 29:12).

De Sjoelplaats wil graag een plek zijn waar samen wordt gebeden! Samen praten met God, Hem danken en moeilijke situaties bij Hem brengen.

Bidden doet iets!

Bidden versterkt je relatie met God. God vindt het fijn naar je gebeden te luisteren en te horen wat je blij maakt, wat je verlangens zijn en wat je zorgen zijn. Op deze manier laat je zien dat je Hem wilt betrekken in je leven.

Daarnaast biedt bidden ook een ander perspectief. In plaats van te blijven navelstaren mag je in gesprek gaan met de Schepper van de hemel en de aarde! De God die Almachtig en Alwetend is. Door God te loven en te prijzen om wie Hij is, richt je de aandacht op Hem en worden je zorgen en problemen in een ander perspectief geplaatst; God is altijd groter dan jouw grootste moeilijkheid!

Bidden zorgt voor verandering van jezelf en situaties. Door te bidden kan je innerlijk veranderen; het kan rust vinden en nieuwe kracht ontvangen. Maar ook situaties kunnen veranderen door gebed en in de Bijbel vind je hier heel wat voorbeelden van.

Je mag ook je worstelingen en je ‘waarom?’ vragen bij God neerleggen. God is niet altijd te begrijpen, maar je mag alles in vertrouwen bij Hem neerleggen.

Als laatste is bidden ook een zoektocht; biddend erachter komen wat God graag wil, Hem betrekken bij beslissingen die genomen moeten worden en zo samen met Hem op weg gaan.

Bidden doet inderdaad iets! Bid jij mee?